Bodegas Bianchi

A Bodegas Bianchi egy elismert argentin borászat, amely a Mendoza régióban található, a San Rafael borvidéken. A borászatot az 1920-as években alapította a Bianchi család, és azóta négy generáción át folyamatosan növelte hírnevét és minőségét, ezáltal az argentin borászat egyik meghatározó szereplőjévé vált.

A Bodegas Bianchi szőlőültetvényei a régió különböző mikroklímáinak köszönhetően ideális körülmények között termesztik a szőlőt. A borászat különféle fajtákból készült borokat kínál, beleértve a Malbecet, a Cabernet Sauvignont, a Syrahot, a Merlot-t, a Chardonnay-t és a Torrontést, valamint kevésbé ismert, de jellegzetes argentin fajtákat is.

A Bodegas Bianchi borai között megtalálhatók a klasszikus argentin borok, valamint a modern és kísérletező stílusú borok is. A borászat elkötelezett a fenntartható gazdálkodás és a környezetbarát gyakorlatok iránt, és ennek megfelelően a legújabb technológiákat és borászati módszereket alkalmazza.

Az egyik legismertebb boruk a Enzo Bianchi sorozat, amely a család alapítójáról kapta a nevét, és a legjobb minőségű szőlőket használja fel a készítéséhez. Ezenkívül a Bodegas Bianchi számos díjat és elismerést kapott nemzetközi borversenyeken, ami bizonyítja a borászat által előállított borok magas színvonalát.


Bodegas Bianchi is a leading Argentinian wine estate founded in San Rafael in 1928 by Italian emigré Don Valentín Bianchi. The wine business was extensively expanded by his son, Enzo, throughout the 20th Century. Operations remain centered around the El Chiche winery, although the property has expanded significantly to accomodate not just the major production volumes but also a visitor center.

The company reportedly owns around 400 hectares (980 acres) of vineyards planted to 15 different grape varieties. The majority of production is based in the regions of San Rafael and the Uco Valley. 

The most recent significant winery upgrade saw the company invest more than US$10 million on the construction of an additional 5000-square meter facility. As well as its flagship winery, the company also operates a winery in the Uco Valley.

Bianchi is perhaps best known for its "Enzo Bianchi Gran" series of wines, including Enzo Bianchi Gran Malbec and Enzo Bianchi Gran Corte (a 50/50 blend of Cabernet Sauvignon and Malbec). The company produces numerous ranges across multiple wine styles, including Don Valentín Lacrado, Particular Bianchi, Famiglia Bianchi and Gran Famiglia Bianchi, a range of sparkling wines and the María Carmen Chardonnay, among others.

A more recent collaboration with the Leo Messi Foundation (a non-profit organisation founded by Argentinian footballer Lionel Messi) saw the release of the "L10" Malbec.