Üdvözöljük Webáruházunkban!!!

Lonclas

A Maison Lonclast Bernard Lonclas alapította 1976-ban mely a tipikus Bassuet falu szívében található,  olyan lejtőkkel  körüvéve amelyek értékes talaja tökéletes Chardonnay szőlőtermesztésre. Lánya, Aurélie segítségével Bernard Lonclas, akinek szenvedélye a föld és a bor iránt kitűnik azzal, hogy a szüret idején szigorúan és gondosan átválogatja a különböző tételeket. Három Champagne-féle szőlőfajtát termesztenek – Chardonnay-t, Pinot Noir-t és Pinot Meunier-t.

Ez a vállalkozói szellem, valamint a lelkesedést, a modernitást és a hagyománytiszteletet ötvöző szenvedély és ragaszkodás tette a Lonclas márkát a Champagne régió egyik mércéjévé. A borkészítés fontos művészet ebben a családi vállalkozásban. A hagyományos know-how szégyentelenül párosul a modern technológiával. A sajtoláshoz és a hőszabályozott rozsdamentes acél fermentációs kádakban avantgárd berendezéseket használnak.

Évente egyszer Aurélie, Bernard és a csapat többi tagja ügyesen, szinte rituális módon keveri össze a borokat. Mindegyikük kifejezi ízlését, érzéseit és érzelmeit, hogy elérje azt a finomságot és eredetiséget, amely egyedivé teszi a Bernard Lonclas stílust.

A pácolt borokat ezután a pincékbe küldik, ahol a hűvös sötétben békésen várják a teljes érettséget.


The Maison Lonclas was founded by Bernard Lonclas in 1976, and is set in the heart of the typical village of Bassuet surrounded by slopes whose precious soil is perfect for growing Chardonnay grapes. With the help of his daughter Aurélie, Bernard Lonclas, a man with a passion for the earth and wine, distinguishes himself by rigorously selecting his grapes during harvest-time as well as carefully choosing his different batches. They grow the three Champagne grape varieties – Chardonnay, Pinot Noir and Pinot Meunier.

This entrepreneurial spirit and the passion and attachment bringing together enthusiasm, modernity and respect for tradition have made the Lonclas brand one of the Champagne region’s benchmarks. Vinification is a major art in this family-run business. Traditional know-how is unashamedly combined with modern technology. Avant-garde equipment is used for pressing and in the thermo-regulated stainless steel fermentation vats.

Once a year, the wines are skilfully blended in an almost ritualistic fashion by Aurélie, Bernard and other members of the team. Each of them expresses their tastes, sensations and emotions to attain the subtlety and originality that make the Bernard Lonclas style unique.

The cosseted wines are then sent down to the cellars where, in the cool darkness, they peacefully await full maturity.