Mauricio Lorca

Mauricio Lorca a borászat világában eltöltött több mint 30 évnyi tapasztalattal rendelkezik. Műszaki borászként kezdte pályafutását, és olyan jelentős borászatoknál dolgozott, mint a Catena Zapata és a Luigi Bosca. Később önálló borászattal álmodott, amit a Lorca Winery megvalósításával ért el.

A Lorca Winery területe a Mendoza régióban, a Valle de Uco szívében található, amely ideális feltételeket biztosít a kiváló minőségű szőlőtermesztéshez. A szőlőültetvények nagy magasságban helyezkednek el, amely segíti a szőlő természetes savtartalmának megőrzését és a borok frissességét.

Mauricio Lorca borászatának szőlőfajtái között megtalálhatók a legnépszerűbb argentin fajták, mint például a Malbec, a Cabernet Sauvignon és a Torrontés, valamint egyéb nemzetközi fajták, mint a Syrah, a Merlot, a Chardonnay és a Viognier. Ezen kívül a borászat innovatív és kísérletező szellemének köszönhetően új fajtákat is bevezet a piacon, hogy folyamatosan szélesítsék a Lorca borok palettáját.


Mauricio Lorca elkötelezett a terroir és a szőlők sajátosságainak tiszteletben tartása mellett, amelyek a borokban érvényesülnek. A borászat célja, hogy minden egyes bor kifejezze a régióban termesztett szőlőfajták sokféleségét és egyediségét, miközben a borászat fenntartható és környezetbarát működése biztosítja a jövő generációi számára is a kiváló minőségű borokat.

The three vineyards which provide the grapes for Foster Lorca wines are located in the prestigious Valle de Uco, 100 kilometres (60 miles) south of the centre of Mendoza. Valle de Uco is considered a prime grape-growing region worldwide due to its natural qualities. It lies 1,050 to 1,500 meters (3,400 to 4,900 feet) above sea level; the temperature may drop about 25º C (77º F) at night time, and it offers an assortment of microclimates that allows the planting of different varieties – each with the specific conditions necessary to develop and reveal their essence.
Careful vineyard management and extensive green harvesting are applied to produce enough grapes per vine for only one or two bottles. The reduced number of grapes benefits from the concentration of tannins and vitality of the vines until the indicated time for the harvest. The drip irrigation installed uses water from the snow melt of the Andes, thus contributing natural nutrients and minerals to the soil and, ultimately, to the wines.