Üdvözöljük Webáruházunkban!!!

Sileni Wine Estates

A Sileni Estate az új-zélandi Hawke's Bay régió nagyobb bortermelőinek egyike. A borok széles skáláját készíti számos szőlőfajtából pezsgő, sima és édes stílusban, beleértve a Sauvignon Blanc-t, a Merlot-t és a Pinot Noir-t.

A birtokot 1997-ben Graeme Avery alapította, aki a kiadói ágazatban szerezte vagyonát. Sileninek 106 hektár (262 hold) szőlőültetvénye van a Hawke's-öbölben, amelyeket számos fajtával ültettek be, beleértve a Pinot Gris-t, a Syrah-t, a Cabernet Franc-ot, a Merlot-t és a régiótól szokatlanul a Pinot Noirt. A Sileni Marlborough-ból is szerez be szőlőt, különösen a Sauvignon Blanc-t, a Pinot Gris-t és  Rizlinget.

A Hawke's Bay Új-Zéland egyik legmelegebb borvidéke, évente átlagosan 2245 órányi napsütéssel. A több mint 25 különböző talajtípusnak köszönheően az azonos fajtájú a szőlő termesztési helyétől függően nagyon eltérő ízű lehet. Ennek eredményeként a Sileni több különböző bort is tud készíteni ugyanabból a fajtából. A Sauvignon Blanc-nak és a Pinot Gris-nek számos csendes és pezsgő változata van, valamint Pinot Noir-ból és Syrah-ból készült borok sora létezik. A Sileni  „Nano” nevű borgyűjteményt is készíti amelyek egyadagos palackok, csíptetős pohárral.

A pincészet a görög mitológia Silenus karakteréről kapta a nevét, aki Dionüszosszal, a bor istenével jelenik meg.


Sileni Estate is a wine producer located in the Hawke's Bay region of New Zealand. It is one of New Zealand's larger producers, and makes a wide array of wines in sparkling, still and sweet styles from a range of grape varieties including Sauvignon BlancMerlot and Pinot Noir.

The estate was established in 1997 by Graeme Avery, who had made his fortune in the publishing industry. Sileni has 106 hectares (262 acres) of vineyards in the Hawke's Bay, planted to several varieties including Pinot GrisSyrahCabernet FrancMerlot, and unusually for the region, Pinot Noir. Sileni also source fruit from Marlborough, particularly Sauvignon Blanc, Pinot Gris and Riesling.

Hawke's Bay is one of New Zealand's warmest wine regions, averaging about 2,245 hours of sunlight a year. With over 25 different soil types, grapes of the same variety can taste vastly different depending on where they are grown. As a result, Sileni can produce several different wines from the same variety. There are several still and sparkling examples of Sauvignon Blanc and Pinot Gris, and a range of wines made from both Pinot Noir and Syrah. Sileni also makes a collection of wines called 'Nano', which are single-serving bottles with a clip-on glass.

The winery is named for the character Silenus in Greek mythology, who would appear with Dionysus, the god of wine.