Üdvözöljük Webáruházunkban!!!

Bodegas Berceo

Berceo

A Gonzalo de Berceo borászat Spanyolországban található, a Rioja régióban, amely a világ egyik legismertebb borvidéke. A borászat nevét Gonzalo de Berceo középkori spanyol költőről kapta, aki a régióban született és a spanyol irodalom egyik alapító atyjaként számon tartják.

A Gonzalo de Berceo borászat a hagyományos borászati módszerekre és a régió természeti adottságaira épít, amelyek lehetővé teszik a kiváló minőségű borok előállítását. A borászat szőlőültetvényei a Rioja jellegzetes fajtáiból, mint a Tempranillo, a Garnacha, a Graciano és a Viura, állnak.

A Gonzalo de Berceo borászat egyensúlyt teremt a hagyományos borászati módszerek és a modern technológia között. A borok érlelésére tölgyfahordókat használnak, amelyek segítenek a borok komplexitásának és gazdagságának fokozásában. A borászat célja, hogy megőrizze a Rioja terroir-jának jellegzetes karakterét és ízét, miközben friss és modern stílusú borokat kínál a fogyasztóknak.

A Gonzalo de Berceo borai között megtalálhatók a klasszikus Rioja borok, mint a Crianza, a Reserva és a Gran Reserva, valamint a fiatalabb, frissebb borok is, amelyek rövidebb ideig érlelődnek, és kifejezik a szőlőfajták elsődleges aromáit. A borászat nemzetközi elismerést kapott borainak minőségéért és stílusáért, amelyek a Rioja borvidék hagyományait és innovációit egyaránt képviselik.


In the XIII Century, a monk and poet named Gonzalo de Berceo lived in La Rioja, in the Monastery of Suso. At that time, the languages spoken in the area were Arabic and Basque. Latin was the only written idiom back then; hence, the only one considered cultured.

Gonzalo de Berceo was the first to dare to write the first lines in Spanish in a religious poem that also made mention of wine.
Since then, he has been considered the father of our language and a very important link between our History and our wine culture. This is the reason the Monastery of Suso appears in all Berceo labels.

Bodegas Berceo was founded in 1872, is the oldest winery in the City of Haro, the heart of the winemaking area of Rioja, and the only vertical-designed winery from that time that still remains operational.

Berceo is the main and most representative range of Bodegas Berceo. Sold around the world, these wines represent the authentic classic Rioja wine.

DOCa Rioja